Cave Rokin

Samenvatting

Klassieke winkelpui voor Cave Rokin, Amsterdam

Projectgegevens
Project Cave Rokin, orde 2 pand
Adres Rokin 60, Amsterdam
Programma winkelpui en split-level indeling
Opdrachtgever particuliere opdrachtgever
Projectstatus in ontwerp
Projectteam Andries Laane, Henk Marsman, Feike Laane
Toelichting

In een orde 2 pand aan het Rokin in Amsterdam werken we aan het ontwerp voor een nieuwe klassieke winkelpui met meer relatie met de straat voor een wijnwinkel-/proeverij, die nu in de kelder is gevestigd. Het project is bedoeld om de ontoegankelijke winkelruimte in de kelder beter toegankelijk te maken vanaf het maaiveld. Hiermee sluiten we aan op De Rode Loper, een project om het Rokin meer allure te geven als de internationale winkelpromenade van Amsterdam.

De ingang van de bovenliggende woningen komt in de zijgevel te liggen en de gevel van de woonlagen is gerestaureerd.

Uitgangspunt voor het ontwerp is een split-level winkel met een nieuwe aantrekkelijke entree op maaiveld aan de chique winkelstraat. Daarbij behouden we het karakteristieke gevelbeeld met trappen naar souterrain en entresol. De trap naar de kelder blijft onder maaiveld zichtbaar door een beloopbare glazen plaat. Daarmee blijft de historie leesbaar en inpassing in het beschermde stadsgezicht gewaarborgd.

Locatie
Vergelijkbare projecten
Deel mij

Wilt u een reactie plaatsen?

Geef een reactie