Osseweischool

Samenvatting

oor 6 particulieren in CPO werkten we aan de herbestemming van een school in Rotterdam Delfshaven tot 6 unieke stadsvilla’s. Uitgangspunt is het behouden van oorspronkelijke kwaliteit en uiterlijk, maar het comfort en isolatie brengen we op een veel hoger niveau. Nieuwe openingen in de gevels zijn duidelijk afwijkend en modern vormgegeven zodat de historie zichtbaar blijft.

Projectgegevens

 

Project Osseweischool
Adres Osseweistraat 35, Rotterdam
Programma 6 particuliere woningen
Opdrachtgever CPO (collectief particulier opdrachtgever)
Ontwerp status Casco opgeleverd
Projectteam Feike Laane, Henk Marsman, Andries Laane, Gert-Jan Dirkx
Bouwkosten Multical ingenieursbureau
Bouwfysica ABT
Constructie Bouwkundig Adviesburo Baas
Aannemer Bouwbedrijf Van der Pol 

 

Toelichting

Iedere woning in deze voormalige school is uniek qua indeling. Ze bestaan uit twee boven elkaar gelegen klaslokalen plus een deel van de achterliggende gangen. In de meeste lokalen komen entresols te hangen en alle gangen krijgen een extra verdieping met nieuwe ramen om extra kamers te kunnen realiseren. Alle woningen krijgen een eigen voordeur aan het semi-publieke binnenterrein. Deze ontwierpen we duidelijk afwijkend van de bestaande gevelopeningen, met vlakke antracietkleurige aluminium kozijnen en stalen kaders eromheen. Met name om de nieuwe voordeuren een gelijke status te geven als de bestaande dubbele en hoge entreedeuren, krijgen de nieuwe kozijnen vergelijkbare afmetingen. Bestaande gevelopeningen krijgen nieuwe kozijnen met profilering als bestaand maar met HR++ of zelfs triple-glas. Tevens breken we de borstwering uit van de ramen op de begane grond in de tuingevel om zo openslaande deuren naar de tuin te kunnen realiseren.

 

Om het wooncomfort te optimaliseren wordt het hele gebouw qua temperatuur én geluid geisoleerd op nieuwbouwniveau. Er komen zelfs enkele woningen in die nul-op-de-meter nastreven met grondwarmtepomp en pv-panelen op het dak.

 

 

Locatie

Vergelijkbare projecten
Deel mij

Wilt u een reactie plaatsen?

Geef een reactie