Kantoor Bodegraven

Project kantoor Bodegraven
Programma haalbaarheidsstudie Passief renovatie 3500m²kantoor Bodegraven
Opdrachtgever Zeuven Meeren Vastgoedfonds nv, Den Haag
Ontwerp status 2011
Projectteam Henk Marsman, Andries Laane
Bouwkosten € 2.500.000 excl. btw
Bouwfysica Trecodome
Constructie Deja bouwadviseur
Aannemer Van Ieperen Groep, Ijsselstein, VDM, Drogeham

Toelichting

Zeuven Meeren vastgoedfonds nv. is eigenaar van een kantoorpand in Bodegraven. Het pand heeft bouwkundige gebreken (oa. lekkage) is tochtig en erg energie onzuinig. De uitstraling is gedateerd. Het staat op een echte auto-locatie direct aan de snelweg, maar is ook per trein goed bereikbaar. Het is erg populair bij de gebruikers vanwege de ligging met ruim uitzicht over het groene hart van Nederland. Om het pand de komende jaren interessant te houden is het verhelpen van de bouwkundige gebreken noodzakelijk. Een facelift moet bijdragen aan de verhuurbaarheid op de lange termijn. Villanova deed een quickscan naar de mogelijkheden tot Passief-renovatie. Het pand werd daarbij aan de buitenzijde geïsoleerd, terwijl de huurder kon blijven zitten. Alle sprongen in het volume werden ‘uitgevuld’. Dat resulteerde in meer verhuurbaar oppervlak, een gunstiger verhouding buitenhuid-oppervlak en eenvoudiger bouwkundige details. Deze quickscan werd geoptimaliseerd in een bouwteam, met naast Villanova, een algemeen aannemer, een houtskeletbouw-aannemer, een installateur, constructeur en bouwfysisch-passief-adviseur. In teamverband werd gezocht naar het bouwkundige en kostentechnische optimum. Er werd een 10-jarig huurcontract met de zittende huurder, Arcadis, gesloten met de passiefrenovatie als voorwaarde. Tijdens de studie besloot Arcadis om zijn 7 kantoren te centraliseren op 3 locaties. Daardoor werd de hele renovatie jammer genoeg afgeblazen.

Locatie
Links
Vergelijkbare projecten